Waarom is een citroen nou zo goed voor je?

IMG_0011-1.JPG

Bron

Op veel Healty websites/blogs of in (kook) boeken zie je recepten met citroen… Maar wat zit daar nou in dan… Ik was er wel benieuwd naar en ging dus opzoek. Ik heb de belangrijkste punten die ik kon vinden onder elkaar gezet. Dus als je net zo benieuwd bent als ik lees dan vooral mee!

Eerst even wat algemene informatie over de citroen. Een Citroen is een gele citrusvrucht met een zure smaak. Citroenen groeien aan een boom. Citroenen worden voor echt heeeeeel veel dingen gebruikt onderanderen in parfum en andere cosmetica, snoep, limonade en cake of koeken.

* Citroensap bevat heel veel vitamine C, dat is erg goed voor je weerstand en het bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem.

* Citroensap met water kan je helpen om gewicht te verliezen. In citroenen zitten pectine vezels waarmee je een hongergevoel tegen kan gaan.

* Verse citroensap in lauw/warm water helpt je spijsvertering om gang te komen. Citroenen zitten vol met mineralen en vitaminen die je lichaam van binnenuit ‘schoonmaken’ waardoor je darmen beter hun werk doen.

IMG_0012-0.PNG

* De vitamine C in citroenen helpt ook tegen puistjes. Je krijgt van binnenuit een mooie huid. Citroen wordt dan ook vaak verwerkt in reinigers voor je gezicht.

* Ook is citroenwater goed voor de huid. Wanneer je dagelijks citroenwater drinkt helpt het de vorming van rimpels te voorkomen. Bovendien kan citroenwater littekens op de huid laten vervagen. Dat komt omdat citroenwater blekende eigenschappen bevat.

* En als laatste citroen is ook erg goed voor je nagels! Doe wat sap op een watje en ga daarmee over je nagels ze zullen mooi wit woorden.

Tip : wanneer je citroen sap drinkt neem er dan een rietje bij! Het zuur van de citroen is niet goed voor de glazuur op je tanden.

IMG_0013-1.JPG

Bron

Liefs, Julia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s